Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/kuhne.hu/cgi-bin/Webdraft/Debug/Logger.php on line 15
KMG FF kompaktor - Kühne - a magyar földnek

KMG FF kompaktor

A KMG típusú kompaktorok rendeltetése a szántás elmunkálása, a vetés mélységében tömör magágy és a legfelső talajrétegben porhanyós talaj készítése.

A kompaktorok félig függesztett kivitelben, 4,3 és 6 méter munkaszélességgel rendelhetők. A közúti szállítás könnyítése érdekében a gép hidraulikusan 3 méteres szállítási szélességre csukható össze. A gép egymás mögött elhelyezett – de egy egységbe foglalt – egymástól elmozdulni képes, különböző feladatú eszközökből áll. Ezek sorrendben a következők: simítóval ellátott, pálcás hengerborona, három sorban elhelyezett rugós-kapás, vagy két soros lúdtalpkapás egység, pálcás hengerborona simítóval és Crosskill henger. A kompaktor rugóbiztosítású traktorkerék-nyomlazítóval is felszerelésre került.

A művelő eszközöket tartó keret csuklósan kapcsolódik a fő vázhoz, ezáltal önbeállóan követi a talaj egyenetlenségét. A pálcás hengerboronák a talajhajtás következtében fejtik ki aprító, tömörítő hatásukat és mélységhatároló szerepüket. Gyomos talajok esetén célszerű lúdtalpkapás változatot alkalmazni. Erősen szármaradványos talajon a lúdtalpkapás egység helyére rugós-kapás egység szerelhető, amely növeli az átömlési keresztmetszetet, így csökkentve az eldugulás veszélyét.

A gép rugós- illetve lúdtalpkapás kivitelben egyaránt megrendelhető. A pálcás hengerboronák és a Crosskill henger vonóerőszükséglete kicsi, mivel a talajon gördülve dolgoznak. Porhanyításuk intenzívebb, mint a fogasboronáké, ugyanakkor eltömődésre – optimális talajnedvesség esetén- kevésbé hajlamosak. Speciális talajviszonyoknál a simítók leszerelhetők. A KMG típusú kompaktorokhoz kifejlesztett – külön rendelhető – pálcás hengerboronasor a Crosskill hengersor helyére építhető be.

Használatát a tavaszi magágykészítésben, vagy nedvesebb körülmények között, a tömörödésre hajlamos területen javasoljuk, ahol a könnyített henger kevésbé tömöríti vissza a magágyat és aprómorzsás talajfelszínt alakít ki.

Aprómorzsás talajfelszínt alakítanak ki és a kikelt gyomokat a talajfelszínre dobják. A vetés mélységében tömörítő hatást fejtenek ki, amelynek következtében tömör, nedves talajréteg képződik.
A talajállapothoz és művelési feladathoz optimalizálható a művelőelemsor-elrendezés. A KMG 4,3 FF típusnál külön rendelhető hátsó hárompont-függesztő berendezés a kapcsolt gépként történő üzemeltetéshez.
TípusnévKühne KMG-4,3FF
Munkaszélesség4300mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkasebesség8 - 12km/h
Munkamélységmax. 120mm
Hengerborona átmérője350mm
Croskill-tömörítő átmérője400mm
Tömeg3660kg
Szükséges traktor teljesítmény (min.)95 (130)kW (LE)
TípusnévKühne KMG-6FF
Munkaszélesség6000mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkasebesség8 - 12km/h
Munkamélységmax. 120mm
Hengerborona átmérője350mm
Croskill-tömörítő átmérője400mm
Tömeg4400kg
Szükséges traktor teljesítmény (min.)132 (180)kW (LE)