Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/kuhne.hu/cgi-bin/Webdraft/Debug/Logger.php on line 15
KKL 1 egykéses középmélylazító - Kühne - a magyar földnek

KKL 1 egykéses középmélylazító

A KKL 1 típusú egykéses középmélylazító használata kedvező hatással van a talaj levegő- és vízgazdálkodására. Megszünteti az azonos mélységben végzett talajművelés hatására kialakuló záróréteget, az úgynevezett „eketalp betegséget”.

A művelőelem kialakítása lehetővé teszi a könnyed földbehatolást. A parabola kialakítású kés felszerelhető sima vagy szárnyas orrbetéttel, ami a művelés mélységében még intenzívebb talajlazítást végez. A lazítókés mögé szerelt vakonddrén a lazítókés mélységében henger alakú üreget húz a talajba. Az így kialakult csatorna tartós vízjáratot képez, kedvezően befolyásolva a talaj fizikai és kémiai állapotát.

A lazító függesztett kialakítású munkagép, függesztőrendszere szabványos második kategóriás hárompont függesztés. A lazítókésen 50 mm-enként elhelyezett furatok biztosítják a fokozatos és pontos munkamélység állítást.

A KKL 1 középmélylazító megszünteti az „eketalp betegséget”. A művelőelem kialakítása lehetővé teszi a könnyed földbehatolást.
A lazítókésen 50 mm-enként elhelyezett furatok lehetővé teszik a fokozatos mélységállítást. A parabola alakú lazítókésszár felszerelhető cserélhető élfelrakott lazítóékkel vagy szárnyas kapával.
TípusnévKühne KKL-1
Lazítószárny szélességemm
Fogásszélesség762-1010mm
Munkamélység500mm
Tömeg120kg
Munkasebesség4-8km/h
Szükségest traktor teljesítmény (min)37 (50)kW (LE)
TípusnévKühne KKL-1SZ
Lazítószárny szélessége300mm
Fogásszélesség762-1010mm
Munkamélység500mm
Tömeg120kg
Munkasebesség4-8km/h
Szükségest traktor teljesítmény (min)50 (70)kW (LE)