Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/kuhne.hu/cgi-bin/Webdraft/Debug/Logger.php on line 15
KRT félig függesztett rövidtárcsa - Kühne - a magyar földnek

KRT félig függesztett rövidtárcsa

A KÜHNE KRT rövidtárcsa gépcsalád alkalmas tarlóhántásra, szántás-elmunkálásra, magágyelőkészítésre, valamint a talajfelszín lezárására. A rövidtárcsa féligfüggesztett kivitelű 5 és 6 méter munkaszélességű kialakítású munkagép. A központi vázhoz csuklókkal kapcsolódó, hidraulikusan működtethető szárnykeretek jó talajkövetést biztosítanak, így a tárcsa sekély művelésre is alkalmas. A rövidtárcsán két sorban elhelyezett, egyedi csapágyazású, 510 mm átmérőjű tárcsalevelek találhatók. A tárcsaelemek egymáshoz képest 250 mm-re helyezkednek el, melyek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek, gondozást nem igényelnek. Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva állítócsavar segítségével oldalirányban mintegy 100 mm-t mozgatható, biztosítva ezzel a talajfelszín egyenletes átmunkálását. A KÜHNE rövidtárcsára szórvavető egység építhető, így a talajmegmunkálással együtt különböző aprómagok kijuttatása is elvégezhető

Henger típusok:

Csöves henger: egyszerű lehetőséget biztosít a munkagép mélységvezetésében és a talaj visszatömörítésében. A tömörítés a menetirányra merőleges. Kevésbé kötött és nedves talajokra ideális megoldás.

V-profilos henger: Erős vágó és aprító hatása miatt ideális a nehéz, rögös, nedves talajok visszatömörítésére. A profil biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben is a tömörítést. A hengerek sávosan dolgoznak, ellenállóak a felragadással és az eltömődéssel szemben.

D-D henger: Mély visszatömörítést a henger profilja és a nagy tömege szavatolja. Minden talajtípusra ideális megoldás. A központi zárt hengermagnak köszönhetően a henger nem hajlamos az eltömődésre és korlátozódik a talajba süllyedése. Alkalmas a mulcstechnológiás talajművelésre.

A központi vázhoz csuklókkal kapcsolódó, hidraulikusan működtethető szárnykeretek jó talajkövetést biztosítanak. A tárcsaelemek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek.
Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva oldalirányban mintegy 100 mm-t mozgatható. A KRT rövidtárcsa család három különböző típusú hengerrel rendelhető.
Típusnév Kühne KRT-5
Munkaszélesség 5000mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség10 - 14km/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma 40 db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.) 110 (150) kW (LE)
Tömeg 3850 kg
- Csöves hengerrrel 4330 kg
- "V" profilos hengerrel 4630 kg
- D-D hengerrel 4890 kg
Típusnév Kühne KRT-6
Munkaszélesség 6000 mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség10 - 14km/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma 48 db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)130 (180)kW (LE)
Tömeg4200kg
- Csöves hengerrrel4700kg
- "V" profilos hengerrel5060kg
- D-D hengerrel5320kg