Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/kuhne.hu/cgi-bin/Webdraft/Debug/Logger.php on line 15
KRT függesztett rövidtárcsa - Kühne - a magyar földnek

KRT függesztett rövidtárcsa

A KÜHNE függesztett rövidtárcsa gépcsalád alkalmas a talajfelszín fellazítására, tarlóhántásra, szántáselmunkálásra, magágyelőkészítésre, valamint a talajfelszín lezárására.

A rövidtárcsa hárompont függesztésű berendezés mely alkalmas ISO 2. és 3. kategóriájú erőgépekkel való üzemeltetésre.

A berendezés hegesztett vázszerkezetű, melyhez csuklókon keresztül hidraulikusan működtetett elmunkáló henger csatlakozik.

A rövidtárcsa első művelő eszköze a két sorban elhelyezett, egyedi csapágyazású, 510 mm átmérőjű tárcsalevelek találhatók. A tárcsaelemek egymáshoz képest 250 mm-re helyezkednek el, melyek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek, minimális gondozást igényelnek. Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva oldalirányban mintegy 60 mm-t mozgatható, biztosítva ezzel a talajfelszín egyenletes átmunkálását.

A második művelő elemsor a hidraulikus mélységállítású– különböző talajviszonyokhoz rendelhető – hengersor, melynek feladata kettős, egyrészt a talaj részleges visszatömörítése, másodsorban pedig a munkamélység biztosítása.

KÜHNE Henger típusok:

Csöves henger: egyszerű lehetőséget biztosít a munkagép mélységvezetésében és a talaj visszatömörítésében. A tömörítés a menetirányra merőleges. Kevésbé kötött és nedves talajokra ideális megoldás.

V-profilos henger: erős vágó és aprító hatása miatt ideális a nehéz, rögös, nedves talajok visszatömörítésére. A profil biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben is a tömörítést. A hengerek sávosan dolgoznak, ellenállóak a felragadással és az eltömődéssel szemben.

D-D henger: mély visszatömörítést a henger profilja és a nagy tömege szavatolja. Minden talajtípusra ideális megoldás. A központi zárt hengermagnak köszönhetően a henger nem hajlamos az eltömődésre és korlátozódik a talajba süllyedése. Alkalmas a mulcstechnológiás talajművelésre.

Típusnév Kühne KRT-3
Munkaszélesség 3000mm
Szállítási szélesség dobáshatárolókkal szerelve 3200mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség8 - 14km/h
Területteljesítmény1,8-2,7ha/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma24db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)88 (120)kW (LE)
Tömeg  
- Csöves hengerrrel1570kg
- "V" profilos hengerrel1758kg
- D-D hengerrel1880kg
Típusnév Kühne KRT-3
Munkaszélesség 4000mm
Szállítási szélesség dobáshatárolókkal szerelve 4200mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség8 - 14km/h
Területteljesítmény2,4- 3,6ha/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma32db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)120 (165)kW (LE)
Tömeg  
- Csöves hengerrrel2000kg
- "V" profilos hengerrel2200kg
- D-D hengerrel2400kg