Drónfelvételen a KÜHNE KNT-770/3 SZH Nehéztárcsa KNU függesztett dupla "U" profilos elmunkálóval

2021-12-01 | hír | Kulcsszavak: ...

Cégünk a - több mint 160 éves múlttal rendelkező - KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár, a már több tíz éve piacon lévő KNT 770/3 SZ és SZH típusú Nehéztárcsa családok 5,2, 6,2 és 7,2 m-es munkaszélességű változataihoz, a mai agrotechnikai elvárásoknak megfelelő „U” profilos elmunkáló berendezést fejlesztett ki. A tárcsa és elmunkáló gépkapcsolat lehetővé teszi a még hatékonyabb és energiatakarékosabb talajművelést. A rögaprítás mellett részlegesen visszatömöríti a talajt, így növelve a vízháztartás kapacitást, csökkentve a talajeróziót. A tárcsa és elmunkáló fix gépkapcsolásának köszönhetően könnyebb a vonulás, egyszerűbb a föld végi fordulás, azaz effektív nagyobb területteljesítménnyel számolhat.

Az „U” -profilos elmunkáló berendezés, mely - a KÜHNE Nehéztárcsára fixen rögzített - egy központi hegesztett vázszerkezetből, valamint a hidraulikusan felcsukható szárnyelemekből áll. Az elmunkáló egység paralelkaros mechanizmussal kapcsolódik a vázszerkezethez. A teljes munkaszélességen belül a minél jobb keresztirányú talajkövetés érdekében, a 3 művelőegységre tagolt elmunkáló, és annak művelőegységei rugóelőfeszítéses állítómechanizmussal szabályozhatók, így fokozat nélkül állítható a munkamélység, és a talaj visszatömörítés ereje maximalizálható.

A két sorban elhelyezett, de egy egységbe épített elmunkáló henger mintegy 560 mm-es átmérőjű, 60 mm széles „U” szelvényekből áll. Munka közben a profil szelvénybe berakódó talaj érintkezik az elmunkálandó talajjal, így minimális a művelőelem kopás, és maximális a visszatömörítő hatás.

Könnyű felszerelés utólag is!

Az „U” profilos elmunkáló berendezést a nehéztárcsa vázszerkezet hátsó lapjaira csavarokkal tudja rögzíteni, majd a hidraulikus szárnyműködtetést bekötni a tárcsa vázszerkezet hátsó részén erre a célra kialakított hidraulikus pontokra.

<table class='muszaki' id=>

MŰSZAKI ADATOK